Конгресът на САЩ започва разследване за импийчмънт на президента Джо Байдън.

...
Конгресът на САЩ започва разследване за импийчмънт на президента Джо Байдън.
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ започва разследване за импийчмънт на Джо Байдън

Конгресът на САЩ започва следствие за импийчмънт на президента Джо Байдън. Мотив са противоречивите бизнес покупко-продажби на сина на Байдън в чужбина.

Три комисии в Конгреса към този момент проверяват подозрения за корист със служебното състояние на американския президент.

Синът на американския президент може да получи до 17 години затвор

Долната камара на Конгреса, в която републиканците имат превес, утвърди началото на следствието. С 221-212 гласа членовете поддържаха резолюцията за официализиране на следствието.

Републиканците упрекват Байдън, че е употребявал въздействието си, когато е бил вицепрезидент на Барак Обама (2009-2017), за съмнителни бизнес покупко-продажби на сина си в Китай и Украйна.

Ако бъде приет за отговорен, експрезидентът може да получи възбрана да заема държавен пост

„ Джо Байдън многократно е лъгал американския народ “, съобщи ръководителят на комисията за контрол към Камарата на представителите Джеймс Коумър.

Президентът, демократите и синът му отхвърлят тези обвинявания.

„ Баща ми в никакъв случай не е взел участие финансово в бизнес делата ми “, съобщи на конференция пред постройката на Конгреса Хънтър Байдън. Той упрекна „ тръмпистите “, че се пробват да го „ дехуманизират “, с цел да „ навредят “ на татко му. 

Часове преди този момент милиардерът беше видян да играе голф

Дори конгресмените да гласоподават за импийчмънт на президента, е съвсем несъмнено, че следеният от демократите Сенат ще го оправдае.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР